You are here

Otvoritev strelskega poletja - Gorjanci 2015

Competition: Gorjanci 2015

Strelsko otvoritev letošnjega poletja smo izpeljali v soboto, 13. 6. 2015 na novi, še nikoli preizkušeni lokaciji. Prevetreni travniki in pokošena trava, pripekajoče sonce in nekaj naklonov pri tarčah, zavetrje gozda in temu pripadajoča senca z nekoliko nižjimi temperaturami – to so elementi, ki predstavljajo sobotno tekmo na Gorjancih.
Terasa Dom pri Miklavžu je bila naše zbirno mesto, kjer smo se pripravljali na začetek tekme. Seveda ni manjkala jutranja kava na soncu in tako nas je vseh 17 strelcev ter nekaj obiskovalcev in navijačev uživalo in pričakovalo začetek novega strelskega druženja. Jaz sem to kar naprej potrjevala s kihanjem, ostali so mi pa nazdravljali in odzdravljali. ;)

Če naredim kratko analizo tekme, lahko rečem, da je bila izredno sproščena in zanimiva. Vsak strelec se je trudil po svojih močeh, saj je veter nagajal na odprtih travnikih, za piko na i – tarče so bile kar zahtevno postavljene. Poligon je bil sicer postavljen kot sklop štiridesetih tarč, ki jih je strelec opravil v dveh krogih. Seveda tekma ne bi bila tekma, če bi tekmovalci izpeljali vse pravilno in zaključili tudi brez težav, a vendarle smo se soočali s spregledi strelskih položajev pri ciljanju na tarče in streljali v sedečem položaju (namesto klečečega ali stoječega), pojavile so se težave pri puški, popravljati smo morali tudi tarče, saj smo včasih ustrelili tudi tja kamor ne bi bilo potrebno. Čar vsega tega pa je, da takšni dogodki naredijo vsako tekmo tako edinstveno, da komaj čakaš naslednjo.

Tokrat smo strelci tekmovali v štirih kategorijah: OPEN PCP, 16J PCP, SPRING OPEN, SPRING 16J. Podelitev medalj in nagrad smo izvedli le za prvi dve kategoriji, saj sta v drugih dveh nastopala le dva posameznika.

V kategoriji OPEN PCP je tekmovalo 5 tekmovalcev. 1. mesto je ponovno slavil letos še nepremagljivi SAŠO MOMIRSKI s 34-imi zadetki. 2. mesto si je pristreljal ZORAN GORIŠEK z rezultatom 32/40 zadetkov, tretje mesto pa je osvojil JERNEJ ROZENBERGER s 27-imi zadetki.

V kategoriji 16 J PCP smo imeli po rednem tekmovalnem delu izenačenje štirih tekmovalcev. Iz Hrvaške sta dosegla 34 zadetkov Zoran Šaronja in Anton Vidak, isti rezultat pa tudi člana SK Rojal, Rok Avbar in Bojan Ivančič. Izvedli smo dodatni finalni del tekmovanja za razvrstitev na stopničke. Zgoraj omenjeni tekmovalci so začeli s položajem sede, kjer je najbolj izkušeni BOJAN IVANČIČ tokrat moral priznati uspeh drugih in se zadovoljiti z odličnim 4. mestom. V položaju kleče si je zanesljivo zmago in zasluženo 1. mesto pristreljal ZORAN ŠARONJA, saj tekmovalca Rok in Anton nista uspela zadeti tarče. Slednja dva sta ponovno streljala kleče za drugo mesto in tokrat oda zadela tarčo. V položaju stoje je bil boljši ROK AVBAR, ki je tako osvojil končno 2. mesto, klubski kolega iz Hrvaške ANTON VIDAK, pa je osvojil 3. mesto.
Pohvaliti moramo tudi mlajša tekmovalca Juša Močivnika in Vala Ivančiča, ki na vsaki tekmi zvišujeta svojo strelsko pripravljenost in rezultate. Tudi njima smo čestitali in jima podelili simbolični nagradi.

 

Čestitke vsem tekmovalcem!


Ker je poletje čas dopustov in uživanja, vam SK Rojal želi obilo lepih trenutkov in sproščenih poletnih dni. Seveda ne pozabite tudi malo trenirati, ker bo september in naslednja tekma kmalu na vrsti.
Do takrat pa en strelski živjo!

SK ROJAL