You are here

Gorjanci 7. maj 2017 - otvoritev FT sezone

Competition: Gorjanci 2017

Še dobro, da nismo prestavili datuma tekme, ko smo na vremenski napovedi zagledali oblake in dež! Vreme je namreč zdržalo odlično - sicer večinoma oblačno, a vendar z nekaj sonca, ki nas je prav lepo (po)grelo!

Field Target tekma je potekala na Miklavžu na Gorjancih, kjer je teren razgiban in zato popolnoma primeren za različno postavitev tarč. Tako smo imeli tarče na razdaljah od 9m in vse do 50m. Nekatere na odprtem travniku, kjer se je veter znal priigrati zraven, druge na drevesih, kjer si moral zaradi naklona loviti tudi svoje ravnotežje. Super zanimivo je bilo streljati stoje na odprtem travniku, kjer so bile tarče postavljene na razdaljah okoli 25m - pa to samo zato, ker si moral nadzorovati telo, da si lahko popolnoma umiril puško, medtem ko si bil s hrbtom obrnjen proti dolini. No, levičarji so imeli tukaj še malo večjo smolo, saj so imeli dolino direktno pred nosom in so se še težje ulovili v pravi položaj. ;) 

Kljub druženju in razigranosti pa je bilo potrebno pokazati tudi nekaj koncentracije, umirjenosti, potrpežljivosti in natančnega opazovanja motečih dejavnikov (veter, svetloba, naklon). In ravno tisti, ki so uspeli vse to nadzorovati, so si s sproščeno glavo ter mirno roko pristreljali stopničke. 

Tekmovalci so nastopali v treh kategorijah: Open PCP, 16J PCP, 16J Spring. Medalje smo podelili le za kategoriji Open PCP in 16J PCP, kjer je bilo dovolj tekmovalcev. 

V kategoriji OPEN PCP je 1. mesto osvojil ZORAN GORIŠEK z 29/40 zadetki. 2. mesto je s 24/40 zadetki osvojil DUŠAN HUDELJA, tretje mesto pa je zasedel MARJAN PRIJANOVIČ s 15/40 zadetki.

V kategoriji 16J PCP si je zmago s 36/40 zadetki pristreljala INES KASTELIC, drugo mesto je osvojil ROK AVBAR z 32/40 zadetki, PRIMOŽ MOČIVNIK in JAN POKORNY pa sta si s 26/40 zadetki delila 3. mesto.

 

Čestitke vsem tekmovalcem!