You are here

Field Target tekma v oljčnem nasadu

Competition: Izola 2015

Moje prve besede o letošnji uvodni Field Target tekmi – bilo je več kot odlično!

 

Živijo strelci in strelke, 

Člani Strelskega kluba Rojal smo si letošnjo sezono zamislili bolj razgibano, zabavno in seveda tudi tekmovalno. Ligo Rojal 2015 smo določili s šestimi tekmami v različnih pokrajinah po Sloveniji, saj je pomembno, da so tereni razgibani in ne enolični. Ker ste že lani dosegali super rezultate, smo si letos zadali cilj, da izpeljemo posamezne tekme na zahtevnejšem nivoju, vendar z veliko dobre volje.  :)

Tako smo se z nasmehom na obrazu zbrali skupaj v nedeljo, 12. 4. 2015 v Izoli in odprli letošnjo sezono. Vreme nam je bilo močno naklonjeno, saj so sonce, poletne temperature in blag veter naredili pravo vzdušje in nam prinesli dodatno motivacijo za poseganje po dobrih rezultatih.
Poligon tekme se je nahajal v oljčnem nasadu Baredi nad Izolo, kjer so bile tarče postavljene na razgibanem terenu z različnimi nakloni in razdaljami. Oddaljene tarče so marsikomu predstavljale manjši problem, saj se je veter znal tudi malo bolj poigrati z nami.
Udeležba na letošnji 1. tekmi je bila manj številčnejša kot običajno, saj je streljalo le 12 tekmovalcev znotraj dveh kategorij. Močno pa nas veseli, da sta bila med nami dva mlajša člana, ki obiskujeta osnovnošolske klopi, saj si želimo disciplino Field Target približati tudi širši množici. In kako so se tekmovalci odrezali?

Po nehvaležnem 4. mestu, ki si ga je priboril v lanski sezoni na zadnji tekmi Rojal lige 2014 v Bovcu, je naš klubski kolega BOJAN IVANČIČ dokazal, da bomo ostali strelci potrebovali še nekaj treningov, če mu hočemo odvzeti zlato medaljo. Z rezultatom 36 zadetih tarč od 40 -ih je Bojan zmagal v kategoriji PCP 16 J pred drugouvrščenim strelcem PRIMOŽEM MOČIVNIKOM, ki je zadel le eno tarčo manj kot Bojan. Tretje mesto v tej kategoriji je osvojila INES KASTELIC z rezultatom 31/40 zadetkov.

V kategoriji OPEN PCP je tekmovalo 5 tekmovalcev, kjer si je 1. mesto zanesljivo priboril SAŠO MOMIRSKI z rezultatom 36/40 zadetih tarč. 2. mesto je pripadlo JERNEJU ROZENBERGERJU, ki je zadel 32 tarč, ZORAN GORIŠEK pa je osvojil 3. mesto s tridesetimi zadetimi tarčami.

Razglasitev zmagovalcev in podelitev medalj smo izvedli pred okusnim kosilom, kjer smo se skupaj poveselili in že navdušeno govorili o prihajajočih tekmovanjih.

Vljudno vas vabimo, da si v svoje koledarje zabeležite predviden datum naslednje tekme – SOBOTA, 9. maj. Potekala bo na Hribu pri Rožnem dolu, vse ostale informacije pa bodo znane v prihodnjih dneh.

 

Čestitke vsem tekmovalcem in se vidimo!

 

SK Rojal