You are here

Bovec, 1. strelski Field Target vikend

Letošnji oktober smo Field Target navdušenci sprejeli s puškami v rokah, saj smo se ta vikend zadrževali v severozahodni Sloveniji, v Bovcu. Obsežen, prijeten in prečudovito urejen Kamp Vodenca je bil naš gostitelj, kjer smo lahko izvedli zadnjo letošnjo tekmo. Le nekaj malega oddaljen od zelene lepotice Soče, kamp ponuja pravo doživetje za vsakega obiskovalca. Oddih in sprostitev, zabava, adrenalinske izkušnje, športna doživetja, dobra hrana izpod rok pravega mojstra ter večerno druženje ob tabornem ognju s pogledom na zvezdnato nebo in utrinke. Vse to in še več smo izkusili strelci v kampu Vodenca in če lahko dodam še namig - vsi, ki bi želeli presenetiti svojo boljšo polovico, kaj lahko zgrešite s hotelom pod tisoč zvezdami, šampanjcem in uživanjem? Jaz sem prepričana, da je takšno darilo le pozitivno! Vreme je bilo tokrat tudi na naši strani in lahko rečem, da smo se vsi udeleženci imeli več kot odlično!

Petek je potekal v skladu s pripravami, postavitvijo tarč in drugimi malenkostmi, ki so pomembne za dobro izvedbo tekmovanja. Člani Strelskega kluba Rojal smo pripravili srednje težki teren, ki je bil pester in razgiban, vendar smo sklenili, da bomo naslednje leto povišali stopnjo zahtevnosti. V soboto je pomanjkanje vetra zvišalo osebne rezultate pri vseh dvanajstih prijavljenih tekmovalcih, saj so bili s streli natančni tudi pri najbolj oddaljenih tarčah. Naklon in temnejši svetlobni pogoji pri posameznih tarčah so rahlo otežili strele, vendar so se tekmovalci potrudili in uspeh je bil zato še slajši.
V neizmerno veselje nam je bilo, da smo lahko prvič v Sloveniji čestitali strelki Matei Kršanac in strelcu Marku Kršanacu, saj sta v kategoriji PCP 16J slavila z vsemi možnimi zadetki, to pa pomeni, da nista zgrešila niti ene tarče izmed vseh 40-ih, ki so bile postavljene. Po krajšem shootout-u smo dobili zmagovalce, vsi pa smo napeto spremljali dvoboj med bratom in sestro Kršanac ter izkušenima tekmovalcema za tretje mesto.

V kategoriji PCP 16J je 1. mesto slavil Marko Kršanac, 2. mesto je pripadlo Matei Kršanac, 3. mesto pa si je v dvoboju z našim najboljšim tekmovalcem Bojanom Ivančičem priboril Zoran Šaronja. Bojan je žal zasedel 4. mesto, vendar smo člani SK Rojal prepričani, da bo na naslednji tekmi dokazal, da si zasluži stopničke.

Gregor Kamenšek je osvojil 1. mesto v kategoriji OPEN PCP, Jernej Rozenberger je končal na 2. mestu, 3. mesto pa je osvojil Zoran Gorišek.

Letos je Strelski klub Rojal vodil Rojal cup ligo, zato smo prvič razglasili tudi absolutnega zmagovalca. Tako je 1. mesto slavil naš Bojan Ivančič, ki je roke dvignil visoko v zrak in se veselil skupaj z nami. Druga je bila Matea Kršanac, 3. mesto pa je osvojil strelec Marko Kršanac.

Razglasitev tekmovalcev in podelitev nagrad sta sledila po obilnem kosilu, zvečer pa je sledilo druženje, zabava in pravi nočni Field Target.
Najbolj vztrajni smo si v nedeljo zjutraj ogledali privatno zbirko orožja, popoldne pa smo se za »piko na i« preizkusili še v adrenalinski dogodivščini Zipline.

Veliko tekmovalcev je po razglasitvi žal odšlo domov, zato upamo, da se na naslednjem strelskem vikendu vidimo v večjem številu in brez predčanega odhajanja domov. ;)


Osebno me že močno zanima, kdo bo prvi zmagovalec NOČNEGA Field Target tekmovanja?!

 

Se vidimo, SK ROJAL